Klik na No

 

Klikom na No, dobićete sledeći ekran. Na ovom ekranu imate izbor koji fajl sistem želite da postavite na particiju. Izbor će zavisiti od toga koji operativni sistem(e), nameravate da koristite. Više o fajl sistemima ovde. Preporučujem vam da izaberete FAT32 ili NTFS, ali sve zavisi od vaših prohteva.  Nakon što ste izabrali, kliknite na Next.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sledeći ekran vam prikazuje da li želite da napravite Primarnu ili logičku particiju. Ukoliko ne znate šta ovo znači ili niste sigurni, više o particijama ovde. Izabrali ste? Idemo dalje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vreme je da izaberete gde će se nova particija nalaziti. Prema podešavanjima PM će vam sam ponuditi najbolju opciju koju vi ne morate da prihvatite, ali i možete. Da biste bolje shvatili zašto PM predlaže baš tu particiju kliknite na Why? Kliknite Next za sledeći ekran.

 

 

 

 

 

 

 

 

Na ovom ekranu birate sa kojih particija će biti uzet prostor za novu particiju. Izaberite kako biste želeli ili ostavite kako je PM to već podesio. Skoro ste na kraju. Next...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zadnji prozor za kreiranje je ovaj. Ostaje vam da izaberete veličinu particije, i njeno ime (opciono). Iznad kvadrata za unos veličine particije imate ponuđeno kolika njena veličina može da bude. Najmanja i najveća. Za ime možete da stavite šta god vam padne na pamet. Kliknite Next, proverite jer sve kako ste hteli i na kraju klik na Finish.

Ukoliko želite više particija, uradite ove korake nekoliko puta.

 

 

 

 

 

 

 

***Home***Kako ga nabaviti***Tehnička podrška***Downloads***Kontakt***